Det är namnet på den festival som från i dag går av stapeln för 13:e gången. Festivalen har visserligen hållit på sedan början på 1980-talet, men då i byn Uråsa, alltså inte i Säljeryd där den har hållits sedan 1999.

”Love & Peace i Säljeryd” kommer att pågå i nio intensiva dagar där själva syftet är att främja alla former av kultur. Detta uppnås via konst, foto, film, musik, hantverk, text, poesi, naturkonst, performance, dans, teater, design, installationer, föredrag, yoga, gonggongmeditation, loppis, återbruk och så vidare, och så vidare.  Det finns alltså något trevligt att hitta och göra för alla – det är ingen åldergräns så alla åldrar kan delta och all slags kultur och all slags musik är välkommen.

Festivalen, eller kulturdagarna, har vissa hållpunkter för bland annat musikakterna. Men vad som händer rent konkret under festivalen är helt upp till var och en av besökarna, då det finns så otroligt många olika saker att fylla sina dagar med.

Förra året fanns 110 musikakter med i schemat och iår ser det ut att bli ännu fler akter. Genremässigt finns det inga gränser då i stort sett alla musikstilar kommer att finnas representerade.

En musikstil som alltså självklart är representerad är reggae. Bland de reggae-akter som hittills är bokade hittar vi: FastPoholmenKSMV – Ungt och tämligen aktuellt reggaeband från Växjö, The OSGC - Svensk-Rumänskt Rock/Rap/Reggae-band från Stockholm, Storskogen – Tung reggae från Skånes skogar, Alvaret – Klassiskt reggaeband från Öland och Toviga Love och Aske – En beatbox- och toast-konstellation från Skåne.

Så om du gillar musik, eller konst, eller foto, eller kultur i största allmänhet borde du ta dig till Säljerydfestivalen ”Love & Peace i Säljeryd” i sommar! Festivalen pågår till 9 juli.